Ludovic Orban, în vizită la Zalău: „Alocările preferențiale de fonduri de la Ministerul Dezvoltării trebuie să înceteze!”

Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, s-a aflat vineri în Zalău, unde a participat la o conferință de presă organizată de PNL Sălaj. Una dintre problemele dezbătute în cadrul conferinței de presă a fost cea legată de alocările “preferențiale” de fonduri de către Ministerul Dezvoltării. Ludovic Orban s-a arătat indignat de faptul majoritatea banilor alocați în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și din fondul de rezervă au ajuns către primăriile conduse de membrii PSD.
„Actualul partid de guvernământ, care a fost la guvernare și înainte, după 2012, la nivel național a direcționat banii de investiții din PNDL și din fondul de rezervă al Guvernului – în proporție de aproximativ 85 la sută din resurse – către primarii PSD sau către primarii care au trecut în PSD prin intermediul Ordonanței 55. Este o gravă încălcare a unor principii fundamentale în societate, cum ar fi cel de egalitate în fața legii. Nu este normal să discriminezi cetățenii din localitățile conduse de primari care nu aparțin PSD și să aloci banii publici numai către localitățile PSD. Banii de la bugetul de stat nu sunt banii lui Dragnea și Shhaideh, nu i-au adus de acasă, ci sunt banii fiecărui cetățean care a plătit taxe și impozite și acești bani trebuie să se reflecte în îmbunătățirea vieții în toate comunitățile locale din România”, a declarat actualul prim-vicepreședinte al PNL.
Acesta a somat Guvernul Grindeanu să aloce banii din bugetul Dezvoltării pe criterii oneste, transparente și nepărtinitoare.
„Data de 16 martie a fost data limită a depunerii a proiectelor autorităților locale în vederea obținerii de fonduri pentru obiective de investiții în comunitățile locale. Somăm Guvernul Grindeanu să nu mai discrimineze cetățenii români, să aloce aceste sume de bani pentru finanțarea obiectivelor de investiții în plan local după criterii obiective, transparente și să-i aloce în funcție de ponderea politică pe care o deține fiecare formațiune politică. Nu este normal ca PNL, care are peste o treime din primarii României, care administrează practic peste 32 la sută din populația României, în localități să nu beneficieze de finanțări din partea Guvernului, numai pentru simplul fapt că primarii sunt liberali”, a conchis Ludovic Orban.
Prim-vicepreședintele PNL a declarat în cadrul conferinței de presă de la Zalău că, dacă aceste somații vor fi ignorate în continuare de Guvernul Grindeanu, toate aceste decizii vor fi atacate în contencios administrativ.
„În cazul în care vor ignora solicitările noastre, consider că se impune atacarea în contecios administrativ a tuturor actelor normative emise de Ministerul Dezvoltării în stabilirea localităților care beneficiază de finanțări în cadrul PNDL. De asemenea, vom susține toți primarii noștri care au dreptul să beneficieze de astfel de finanțări, să atace Ministrul Dezvoltării, evident tot în contencios, pentru a obține pe calea hotărârii instanței finanțarea obiectivelor de investiții care respectă criteriile și principiile din lege”, a declarat Ludovic Orban. În cadrul conferinței de presă au fost prezenți și liderul liberalilor sălăjeni, Lucian Bode și parlamentarul Răzvan Prișcă.

Programul alegerilor în cadrul PNL Sălaj

„Biroul Politic Județean a stabilit componența Comisiei de Organizare si Desfășurare a Alegerilor (CODA): Ardelean Nicolae, Margin Adrian, Nistorescu Radu, Turcaș Virgil, Zaharia Marcel.
Comisia l-a desemnat în calitate de președinte pe Zaharia Marcel.
Calendarul alegerilor: 13-26 martie 2017. CCL-uri Organizații categoria a II-a (22 unități administrative de rang comunal); 27 martie-16 aprilie 2017 -CCL-uri organizații categoria I (35 organizații); 17-21 aprilie – orașe (3) și municipiul Zalău; 21-26 aprilie depundere și validare candidaturi; 27 aprilie- Consiliul de coordonare județean.
Comitetul de Coordonare Județean (CCJ) va avea loc în data de 27 aprilie 2017, ora 15 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalău. Numarul total de delegați este de 554 din care 104 de drept și 450 aleși. Norma de reprezentare pentru delegații aleși a fost stabilită avându-se în vedere rezultatele electorale de la ultimele două scrutinuri electorale din circumscripția electorală a fiecărei organizații. În calculul numărului de delegați s-a considerat că ponderea ca număr de voturi respectiv procent, pentru același tur de alegeri să fie egală. La ședința CCL va participia, obligatoriu, un membru BPJ (șeful de sector/zonă) care va contrasemna Procesul Verbal al alegerilor. Modelul de Proces Verbal este anexat. Convocatorul pentru ședința CCJ se avizează cu 5 zile înainte de ședința în BPJ (cel târziu 21 aprilie 2017). Candidaturile pentru funcții la nivel județean se depun la CODA cu cel puțin 5 zile înaintea ședinței (cel târziu 21 aprilie 2017).
Delegații filialei la Congres se aleg de către CDJ la propunerea BPJ, deci ulterior reuniunii CCJ (după alegerea noului BPJ) conform Art. 21 lit. K din ROLJ.
Analiza și acceptarea proiectelor de motiune în COCON se va face până în data de 19 mai, ora 14, conform art.67, alin.2 din Statut. Congresul PNL va avea loc în data de 17 iunie 2017 , ora 11 la ROMEXPO, Bd. Marasti, nr.65-67, Sector 1, București. La Congresul PNL vor participa 5.000 membri cu drept de vot.”

9 Thoughts to “Ludovic Orban, în vizită la Zalău: „Alocările preferențiale de fonduri de la Ministerul Dezvoltării trebuie să înceteze!””

  1. Anonim

    DE CE? SUNTEM JUDETUL CEL MAI ROSU DIN ARDEAL. AR TREBUI SA PRIMIM CEI MAI MULTI BANI

  2. Anonim

    Martafoiule de Organ, voi cand ati fost la guvernare cum ati impartit banii ? Frateste, ipocritule ??! Asa ca hai mars, javra ordinara .

  3. Anonim

    Ce cauta PRISCA acolo?

  4. Genii

    Sa ne spuna la CINE sa alocat. Sunt niste mincinos si el si Bode.

  5. Plescoi

    Da Udrea cu PNDI cum a făcut ?ati uitat???

  6. Anonim

    niste cadavre politice. Si ei si comunistii care ne conduc de un an si nu fac nimic! Lada de gunoi a istoriei va asteapta, luati-i si pe impotentii rosii cu voi, ca sunteti o apa si in pamant. si mai terminati cu conferintele astea ca oricum nu intereseaza pe nimeni pe cine si cand alegeti la partidul vostru numai bun de parastase decat de alegeri. Vai de voi si de ceilalti…

  7. Adina

    Expirati si penibili. La fel ca si puturosii astia smecheri de pesedisti, parsivi si hoti. Clasa noastra politica este compromisa total!

  8. Anonim

    Cel mai penibil TRIO vazut vreodata la Zalau mare pacat pentru acest judet cu oameni minunati

Leave a Comment